Watch Us Online

Спорядження для SwimRun

Swimrun Перегляди: 2438

Правильне екіпірування - запорука успішного проходження дистанції, воно повинно бути комфортне та зручне. Нижче ми розповімо, що знадобиться на гонку

SwimRun - досить новий формат мультигонки, що набуває все більшої популярності. Виробники спортивного спорядження також підхопили цей тренд і зараз на ринку представлено багато товарів та аксесуарів відомих брендів. Ми зупинимося на основних елементах, що вам знадобиться на гонку

Шапочка для плавання

Обов'язковий елемент у всіх змаганнях зі свімрану, як правило надається організаторами гонки в стартовому пакеті. Призначені впершу чергу для того, щоб зробити вас більш помітними для маршалів гонки та рятувальників. Також, якщо на відкритих водоймах вода прохолодна, шапочка служить як утеплювач для поверхні голови.

rBVaSFsOi26AIST5AAEstD5pA24752

 

Окуляри для плавання

Також обов'язковий елемент спорядження. Рекомендуємо моделі для відкритої води з широким кутом огляду та захистом від ультрафіолету та сонячних променів.

 

8 10963B585Стартовий костюм

SwimRunIF - не прохолодні води Швеції, Норвегії чи високогірних озер Швейцарії, а теплий домашній старт в розпалі літа. Неопренові костюми не потрібні, найкращим варіантом буде стартовий костюм для тріатлону. Він виготовлений з легкого, швидковисихаючого матеріалу. Нижня частина як правило компресійна, що оптимально підтримує м'язи, верх костюма зроблений з більш еластичного та легкого матеріалу, який добре пропускає повітря і забезпечує комфорт.

head tri suit

 Шкарпетки

Шкарпетки надзвичайно важливі у SwimRun. Пам'ятайте, що ви будете бігати в мокрому взутті, тому ваші ноги, як правило, будуть ковзати трохи більше, ніж в сухих кросівках. І шкіра ваших ніг буде мокрою, а значить і більш м’якою. У сукупності ризик натирання і мозолів досить високий. Шкарпетки повинні  щільно прилягати до ноги та звичайно швидко сохнути. Можна використовувати гольфи.

41408867252 8acce13d04 z

 

 

Кросівки

Вибирайте кросівки з урахуванням особливостей траси: плавання і біг по пересіченій місцевості. Але підійдуть і будь-які зручні кросівки, до яких Ви звикли.

 

primus shoe swimrun blog

 

Колобашка

Кросівки при плаванні не допомагають, а навіть гальмують вас. Колобашка допомагає утримувати ноги та таз на поверхні води, тобто в горизонтальному положенні, що сприяє швидшому просуванню через менший опір води. Ти можеш закріпити її до свого тіла спеціальною мотузкою чи резинкою.

head training pull buoyЛопатки для плавання

Вони не обов'язкові, але їх наявність тобі допоможе швидше завершити плавальний етап. Якщо ти вирішиш їх використовувати на змаганнях, тоді, звичайно, заздалегідь варто почати тренуватися з ними, адже гребок дається важче через велику площу захоплення води. Потрібна силова витривалість, рекомендуємо починати з невеликих лопаток.

 

vortex evolution hand paddle

 

Буй для плавання

Для власної безпеки та впевненості на відкритій воді рекомендуємо використовувати буй для плавання, якщо ви не досить вправний плавець. Вас буде добре помітно на воді та у випадку необхідності його можна використати для нетривалого відпочинку.

Sdn9HNEОсь основний перелік спорядження, що знадобиться вам на гонку. Пам'ятайте, що все спорядження ви несете з собою від старту до фінішу, тому ретельно зважайте, що вам стане в нагоді. Не лінуйтесь прочитати регламент змагань, як правило там відповідь на всі питання та умови допуску. Якщо результат для вас не головне, ви вирішили пофанитись, SwimRunIF дозволяє використання рятувальних жилетів, ласт, матрасів, гермомішків за умови самостійного транспортування продовж всієї дистанції.

 

Вдалих стартів!

Надрукувати