Ефективне тренування для swimrun

Не має значення чи твоя ціль поборотися за призи чи просто подолати дистанцію, якісне тренування  перед  свімраном дасть змогу отримати значно більше задоволення від старту (ну і однозначно зробить його швидшим).

Якщо ти плануєш вперше прийняти участь у такому змаганні - то спарені тренування, які наведені нижче, є чудовим способом відчути, що таке свімран перш, ніж зареєструватися. Спортсмени, які виконували ці тренування зазначають, що успішне виконання цієї роботи, покращує їх навички, швидкість і впевненість, а отже чому б не спробувати і перевірити як воно піде тобі? 

Інтенсивний комплекс:

10 хвилин легкого бігу;

10 хвилин повільного плавання;

10 хвилин прогресуючий біг (набігання);

10 хвилин плавання з поступовим прискоренням;

10 хвилин прогресуючий біг (набігання);

10 хвилин плавання з поступовим прискоренням;

10 хвилин прогресуючий біг (набігання);

10 хвилин плавання з поступовим прискоренням;

5 хвилин ходьба.

Це тренування є фактично міні свімраном і залежно від погоди і температури води використовуйте теж спорядження, що і на старті. Важливо знайти відповідне місце, де можна якісно виконати цю роботу, адже потрібна відкрита водойма, де є можливість плавати 10 хвилин, а також є можливість пробігти коло за 10 хвилин. Ідеально, щоб маршрут і вода імітували умови вашого змагання.

Тренування починається з 10 хвилинного легкого бігу у повному екіпіруванні - це розминка, приємна і спокійна. В кінці пробіжки треба уповільнитися і перейти на ходьбу, щоб зручно одягнути гідрокостюм (якщо потрібен) і потренувати навики транзиту. Коли ти вже опинишся у воді, то перший етап - це 10 хвилин легкого плавання , не забувай, що це досі розминка. Після виходу з води потрібно трохи пройтися перш, ніж перейти на біг, ну і “оголити верх” (розщіпнути і опустити гідрокостюм), знову ж таки, це означає, що є нагода потренувати навики транзиту у спокійному темпі до початку основної частини роботи.

Основна робота забирає годину часу і складається з трьох повторів 10 хвилин прогресуючого бігу, 10 хвилин прогресуючого плавання. Відпочинку між плаванням і бігом немає, але кожен підхід починається з комфортного темпу, швидше за розминку, але не інтенсивного. Ціль поступово збільшувати темп протягом 10 хвилин, щоб останні 2 хвилини працювати на максимумі. Це не тільки важко фізично, це також перевірка на вміння відчувати темп і гарний тест транзитних навичок, оскільки на кінець етапу ти прибуваєш задиханий із високим пульсом, але оскільки наступним йде легший етап, то є час відновитись. Треба обов'язково виконувати повну процедуру переходу (опустити гідрокостюм, скласти лопатки, опустити окуляри на шию, зняти шапочку) для кожного виходу і входу у воду, таким чином кожна деталь буде відшліфована і покращена. 

Тренування завершується заминкою - 5 хвилин ходьби. В результаті тренування ви 4 рази відпрацювали захід і вихід з води . Дуже важливо проаналізувати, що пішло не так, що потрібно відшліфувати, щоб покращити результат у майбутньому. 

Обов'язково напишіть, якщо виконаєте це тренування і як воно у вас пройшло. Пам'ятайте, що це вбивчий комплекс, хоч і звучить весело, але точно не є простим!


Надрукувати